Heeft u wimperextensions en krijgt u plotseling last van roodheid, irritatie, opgezwollen oogleden of een gevoel van een vreemd voorwerp in uw ogen? Dit kan een allergische reactie op de lijm zijn of Blepharitis.

  Blepharitis is een veelvoorkomende aandoening die ontsteking van de oogleden inhoudt, met name de randen waar de wimpers aanhechten. Deze ontsteking kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder bacteriële infectie, allergische reacties en huidaandoeningen zoals rosacea.

   

  De symptomen van blepharitis kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening, maar veelvoorkomende symptomen zijn onder andere:

  • roodheid
  • jeuk
  • branderigheid
  • zanderig of vreemd gevoel in de ogen
  • korstvorming of schilfering van de oogleden

   

  Er zijn twee hoofdtypen blepharitis: anterior en posterior.

  Anterior blepharitis beïnvloedt de buitenrand van de oogleden waar de wimpers zich bevinden en wordt vaak veroorzaakt door bacteriën of een overgroei van de normale huidbacteriën.

  Posterior blepharitis, ook wel bekend als disfunctie van de meibomklier, beïnvloedt de binnenrand van de oogleden en wordt veroorzaakt door een blokkering of disfunctie van de meibomklieren, die de olie produceren die helpt om tranen niet te snel te laten verdampen.

   

  Blepharitis kan een chronische aandoening zijn, wat betekent dat het maanden of zelfs jaren kan aanhouden. Hoewel het meestal niet ernstig is, kan het ongemakkelijk zijn en kan het voortdurende behandeling vereisen om symptomen te beheersen en complicaties zoals infectie of hoornvliesbeschadiging te voorkomen.

   

  Behandeling voor blepharitis omvat meestal een combinatie van goede hygiënepraktijken, zoals warme kompressen en zachte reiniging van de oogleden, en medicijnen zoals antibiotica of ontstekingsremmende medicijnen. In sommige gevallen kan een zorgverlener ook andere behandelingen aanbevelen, zoals ooglidreiniging of -massage, of in ernstiger gevallen een procedure om de meibomklieren te deblokkeren of te expresseren. Het is belangrijk om een ​​zorgverlener te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en behandelplan als u symptomen van blepharitis ervaart.

   

  Moet ik mijn wimperextensions verwijderen?

   

  Of u uw wimperextensions wel of niet moet verwijderen, hangt af van uw individuele situatie en de ernst van uw blepharitis-symptomen. Als u aanzienlijke ongemak, roodheid, zwelling of irritatie rond uw oogleden ervaart, kan het het beste zijn om uw wimperextensions tijdelijk te verwijderen

   

  Wimperextensions kunnen soms vuil, afval en bacteriën rond de basis van de wimpers vasthouden, wat de symptomen van blefaritis kan verergeren. Het verwijderen van de extensions kan helpen om de opbouw van deze stoffen te verminderen en het gemakkelijker te maken om uw oogleden effectief schoon te maken.

   

  Als uw symptomen van blefaritis echter mild zijn en u uw oogleden en wimpers grondig kunt reinigen zonder irritatie te veroorzaken, is het mogelijk om uw wimperextensions op hun plaats te houden. In dit geval is het belangrijk om een strikte ooglidhygiëne-routine te volgen en alleen producten te gebruiken die veilig zijn voor gebruik met wimperextensions.

   

  Als u niet zeker weet of u uw wimperextensions moet verwijderen, is het een goed idee om te overleggen met uw wimpertechnicus of zorgverlener.

   

  Hoe u op de juiste manier voor uw natuurlijke wimpers kunt zorgen:

   

  Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen:

   

  1. Beoefen goede hygiëne: Was uw handen vaak en vermijd het aanraken van uw ogen. Gebruik een schone washand om uw oogleden en wimpers zachtjes te reinigen met warm water en milde, geurvrije zeep. U kunt ook een speciale ooglidscruboplossing gebruiken die is aanbevolen door uw zorgverlener.
  2. Breng warme kompressen aan: Gebruik een schone washand gedrenkt in warm water en houd deze tegen uw gesloten oogleden gedurende 5 tot 10 minuten per keer, meerdere keren per dag. Dit kan helpen om korstjes los te maken en de stroom van olie uit de meibomse klieren te stimuleren.
  3. Gebruik kunsttranen: Kunsttranen zonder recept kunnen helpen om uw ogen te smeren en droogheid en ongemak te verlichten.
  4. Neem voorgeschreven medicatie: Als uw zorgverlener medicatie voorschrijft, zorg er dan voor dat u deze zoals voorgeschreven inneemt. Dit kan antibiotica zijn om bacteriële infecties te behandelen, ontstekingsremmende geneesmiddelen om ontstekingen te verminderen of steroïden om symptomen onder controle te houden.
  5. Beheer onderliggende aandoeningen: Als u een onderliggende aandoening heeft zoals rosacea die bijdraagt aan uw blefaritis, zorg er dan voor dat u deze beheert met behulp van uw zorgverlener.
  6. Bescherm uw ogen: Draag een zonnebril of andere beschermende oogkleding om uw ogen te beschermen tegen zonlicht, wind en andere irriterende stoffen.
  7. Behoud een gezonde levensstijl: Een evenwichtige voeding, voldoende slaap en stressmanagement kunnen allemaal helpen om de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen, wat op zijn beurt uw ooggezondheid ten goede kan komen.

   

  Het is belangrijk om samen te werken met uw zorgverlener om een gepersonaliseerde oogverzorgingsroutine te ontwikkelen die rekening houdt met uw specifieke symptomen en behoeften. Zij kunnen aanvullende of alternatieve behandelingen aanbevelen op basis van uw individuele situatie.

   

  Hoe u Blepharitis kunt verminderen terwijl u wimperextensions draagt:

  1. Kies een ooglidscrub die speciaal is samengesteld voor gebruik met wimperextensions en vrij is van olie. Vraag uw zorgverlener of wimpertechnicus om aanbevelingen.
  2. Maak uw oogleden voorzichtig vochtig met water en breng een kleine hoeveelheid van de ooglidscrub aan op een schone, zachte borstel of een applicator die bij het product wordt geleverd.
  3. Masseer de scrub voorzichtig op uw oogleden, vermijd hierbij de basis van de wimpers waar de extensions zijn bevestigd.
  4. Spoel uw oogleden grondig af met water om de scrub te verwijderen, zorg ervoor dat er geen water op uw extensions komt.
  5. Dep uw oogleden droog met een schone, zachte handdoek of tissue, wrijf niet in uw ogen of wimpers.
  6. Herhaal dit proces eenmaal per dag of zoals aanbevolen door uw zorgverlener of wimpertechnicus.

   

  Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van ooglidscrubs met wimperextensions, omdat ruw of agressief schrobben de extensions kan beschadigen of ervoor kan zorgen dat ze loskomen. Als u tijdens het gebruik van een ooglidscrub enige pijn, roodheid of irritatie ervaart, stop dan met het gebruik ervan en raadpleeg uw zorgverlener of wimpertechnicus.

   

  Producten om te gebruiken zonder wimperextensions:

  1. Blephadex: Blephadex is een merk van ooglid-schuim dat is ontworpen om de oogleden te reinigen en te kalmeren. Het bevat tea tree olie en kokosolie, die bekend staan om hun antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, en kan helpen bij het beheersen van symptomen van blefaritis.
  2. Blephaclean: Blephaclean is een zachte ooglidreiniger die is ontworpen om vuil en bacteriën van de oogleden en wimpers te verwijderen. Het komt in vooraf bevochtigde pads die gemakkelijk te gebruiken zijn en veilig zijn voor gevoelige ogen. Blephaclean is verkrijgbaar bij de meeste apotheken.